Kako drenažna sredstva delujejo v našem telesu in vplivajo na naš izgled.

 

Naravna drenažna sredstva: kaj vsebujejo in za kaj se uporabljajo

Prihod pomladi nam naznanja tudi prihod poletja in s tem tudi večja potreba po prečiščevanju in odvajanju toksinov iz telesa ter po boju proti zastajanju vode in celulitu.
Drenažna sredstva so sestavljena iz več naravnih snovi, ki lahko odstranijo odvečno tekočino iz našega telesa. Obstajajo različne vrste drenažnih sredstev, njihova uporaba se razlikuje glede na sestavo; lahko so tablete, suspenzije, kreme...

Kako drenažna sredstva delujejo v našem telesu

Drenaža je vsakodnevno dejanje, ki ga naše telo izvaja za odstranjevanje odvečne tekočine in proizvedenih odpadkov. Drenažna sredstva nam pomagajo pri odvajanju odvečne tekočine, saj delujejo na naš cirkulacijski, limfni in ledvični sistem.
Narava nas oskrbuje z naravnimi snovmi z diuretičnim in drenažnim delovanjem. Drenažne snovi spodbujajo proces zbiranja odvečne tekočine, ki je prisotna v telesu, jih usmerja v ledvice in jih nato izloči ne samo z urinom, temveč tudi prek drugih fizioloških mehanizmov, kot je potenje.

Diuretične snovi so vse tiste rastline, zelišča ali zdravila, ki pomagajo telesu naravno izločati odvečno tekočino in povečajo proces diureze, torej z urinom. Nekatere zdravilne rastline lahko aktivirajo drenažni sistem in olajšajo delo organov, ki so mu dodeljeni.

Drenažne snovi: katere dejavnosti opravljajo? Kakšne koristne lastnosti imajo?

  • Izboljšajo očiščevalne in prebavne funkcije telesa. Nekatere rastline, ki se uporabljajo v sestavinah drenažnih izdelkov, vsebujejo aktivne snovi, ki izboljšajo delovanje črevesja in razstrupljanje jeter ter tako izboljšajo izločanje toksinov.
  • Diuretične lastnosti: poveča se izločanje urina, saj naravne diuretične snovi spodbujajo izločanje vode v ledvicah.
  • Izboljšajo cirkulacijo: v različnih delih rastlin so snovi, ki nam pomagajo tako, da delujejo na kapilare, zmanjšujejo morebitne otekline in edeme.
  • Antioksidativno delovanje: antioksidanti so sestavine, ki zmanjšujejo in preprečujejo nastajanje prostih radikalov.

Komu so namenjeni?

Drenažne snovi in diuretiki so še posebej primerni za vse ljudi, ki se želijo boriti proti zastajanju vode in telo očistiti odvečne tekočine. Zelo koristne so tudi za tiste, ki si želijo prečistiti svoje telo ali za tiste z otečenimi in težkimi nogami. Prav tako pa lahko pomagajo vsem ljudem, ki se borijo proti celulitu ali se soočajo s hujšanjem.

 

Katerega uporabiti in kako?

Najučinkovitejša drenažna sredstva so tekoča, v sirupu/suspenziji, ker vsebujejo suhe izvlečke in so bolj aktivni. Poleg tega nas zaradi redčenja v vodi "prisilijo", da pijemo več. Običajno je priporočljivo uporabiti naravno drenažo, razredčeno v vsaj 500 ml vode, ki jo počasi pijemo zjutraj. Kljub temu ne pozabite piti vsaj 2 litra vode na dan. Ta praksa je priporočljiva vsaj 2-3 mesece.

 

Prvi drenažni medicinski pripomoček na trgu

Xanadren® MD je edini medicinski pripomoček na trgu. To prehransko dopolnilo in medicinski pripomoček je zasnovan in oblikovan za vzpostavitev pravilnega ravnovesja tekočin v tkivih. V notranjosti najdemo OsmoComplex®, ekskluzivni kompleks, rastlinski molekularni kompleks poliakoholov (iz jesena), flavonoidov (iz breze in dolgodlakave škržolice) ter mineralov (iz preslice in koprive), ki s spodbujanjem privlačnosti vode lahko odvaja odvečno tekočino iz tkiv skozi fizikalno-osmotski proces. Sinergija delovanja komponent OsmoComplex® ima torej učinek obnavljanja tekočine.

 

Katere so naravne sestavine Xanadren® MD?

Breza: za drenažno, antiseptično in protivnetno delovanje. Uporablja se za zmanjšanje zadrževanje vode.

Dolgodlaka škržolica: uporablja se v ljudskem zdravilstvu zaradi svojega drenažnega in antiseptičnega delovanja na sečila.

Jesen in kopriva: imata učinek odvzema vode s spodbujanjem diuretičnega delovanja zaradi osmoze.

Preslica in kopriva imata učinek remineralizacije (nadomestitev izgubljenih mineralov).

 

Xanadren® MD je močno drenažno sredstvo, ki lahko spremlja osebo tudi na poti hujšanja.

Je brez glutena, 100 % naraven, brez umetnih sladil in brez dodane saharoze.

Xanadren® MD je na voljo tudi v priročnih vrečkah, ki jih lahko nosite v torbici in uživate, kjer in kadarkoli.